Ontknoping tweede ronde Harm Heemstra Trofee 2022 nadert

Met 60 van de 72 partijen gespeeld in de tweede ronde bereikt de strijd om de acht beschikbare finaleplekken zijn hoogtepunt. We nemen de poules een voor een even door om te kijken wie op dit moment de kanshebbers zijn.

In poule A staat Hanny Welgraven bovenaan met 8 punten uit 6 partijen. Het zal spannend worden of dit genoeg is voor een finaleplaats, omdat er meer spelers zijn met dit resultaat. De verwachting is dat het zal gaan om het percentage gemaakte caramboles. In deze poule moeten Roel Cardol en Henk Bruggeman nog tegen elkaar spelen. Beide kunnen nog een zodanig puntentotaal halen dat ze kansrijk maakt voor een finaleplaats. Bertus Koerhuis sluit de rij met 2 punten.

Ook in poule B kan het nog alle kanten op. Gerard Koerhuis zit in hetzelfde schuitje als Hanny Welgraven en moet waarschijnlijk afwachten of zijn carambolepercentage hoog genoeg is. Koploper in deze poule is Fred Corpeleijn, de enige speler in de tweede ronde die nog een 100% score heeft. Benny Poppe en Gerard Jansen hebben beide nog nul punten, maar doordat Benny nog 4 partijen moet spelen is hij niet op voorhand helemaal kansloos voor een finaleplek.

Poule C is helemaal afgerond. Duidelijke winnaar in deze poule is Frank van Tongeren. Echter is Frank het finaleweekend niet beschikbaar omdat hij finalewedstrijden voor de persoonlijke kampioenschappen in de bond moet spelen. De andere spelers in deze poule, Herman Booijink, Piet Pont en Joop Cardol, redden het op puntenaantal niet om de finale te mogen spelen.

De top drie in poule D staat heel dicht bij elkaar. Bertus Stegeman, Theo Rijkhoff en Theo Oortwijn hebben respectievelijk 9, 8 en 7 punten behaald. Voor Bertus is dat met een carambolepercentage van bijna 100% wel voldoende om de finale te halen. Beide Theo’s zitten op dit moment nog in de wachtkamer en zullen pas zekerheid hebben als alle partijen in de andere poules zijn gespeeld. Sander Bezem wist zijn goede prestatie in de eerste ronde helaas geen vervolg te geven.

Poule E is ook nog alles behalve beslist. Alle vier spelers kunnen nog op een puntentotaal komen dat recht geeft om te strijden voor de trofee op 11, 12 en 13 november. Henk Spijkerman is uitgespeeld met 8 uit 6 en een carambole percentage van bijna 90%. Jan Slinkman (6 uit 4), Harm Heemstra (2 uit 4) en Willem Spijker (0 uit 2) gaan de komende dagen hun beslissende partijen spelen.

In poule F heeft Theo Icking goede papieren om de finale te halen, maar dat geldt net zo goed voor Norbert Slenters. Zij moeten hun onderlinge partijen nog spelen en dat zal beslissend zijn. Voor Norbert geldt dat twee keer winnen van Theo genoeg lijkt voor een finaleplaats. Theo heeft op dit moment twee punten meer dan Norbert, maar een lager carambole percentage dus hij zal de strijd nog vol moeten aangaan. Jan Meijer en Johan Rödel hebben met 6 en 4 punten een mooi resultaat behaald, maar komen normaal gesproken niet meer in aanmerking voor de finale.

Bekijk hier de volledige standen in de poules.

De komende week staan de volgende partijen nog op het programma:
poule A: Roel Cardol – Henk Bruggeman
poule B: Gerard Jansen – Benny Poppe
poule B: Fred Corpeleijn – Benny Poppe
poule E: Willem Spijker – Jan Slinkman
poule E: Willem Spijker – Harm Heemstra
poule F: Norbert Slenters – Theo Icking

Vrijdag 4 november is de laatste speeldag van de tweede ronde, zodat op 5 november bekend is wie de finale mag gaan spelen.

Inmiddels hebben al 28 leden zich opgegeven om op een of meerdere dagen tijdens het finaleweekend te tellen en/of schrijven. De indeling wie wanneer hier een bijdrage in mag verlenen komt ook volgend weekend.


«   »